Naše stěhování

13. 1. 2009 19:11

Je to už pěkně dlouho-teda, jak pro koho... Byl to koncem května, kdy jsme se s rodinkou naposled podívali na náš baráček v Kladně a na ulici mu dali sbohem..

Tenkrát jsem si myslela, jak se mi bude stýskat, ale život člověka naučí pochopit oblíbené rčení mé babičky:,, Člověk míní, Pán Bůh mění." Hned v léťe jsme začali s opravami domu-statku. Je z roku 18.., a dvacet let neobývaný..ale co se zdá nemožné, dá se změnit.Od toho dne se u nás denně točila míchačka, až vznikly krásné útulné pokoje.Toto stavení býval primitivní domek o třech místnostech s chlévem,"kůlnou"(je velká, jak barák sám a nahoře je seník)´a stodolou.Koho zajímá, jak to tu dnes vypadá-ať přijede.

Kdyby jste náhodou zavítali do vesničky 9km od  Sušice a zeptali se kohokoli-Prodá mi tu někdo vajíčka, kozí nebo kravský sýr či mléko? Stopro vás odkážou na nás! Máme chlév plný užitečňounký a krásný haujeti včetně hříběte!!

V okolí je nenahraditelná příroda a v léťe mě  můžete zastihnout v lese nebo na louce(popř. v křoví) s proutkem v ruce, kloboukem na hlavě a s nožem za pasem, kterak pasu 18 koz... Někteří pražáci lufťáci si mě i v léťe fotili-Drzouni!

Já mám přírodu ráda a při stěhování jsem se sem ,moc těšila, ale při práci, která tu je, jsem ráda, že se ven dostanu aspoň při pasení koz...Je to tu samá srna a samej divočák-jeden se až bojí.. Ale je tu nádherně.A když mi je čirou náhodou smutno, sednu si ke krávě do žlabu a drbu ji za uchem.

V tejdnu budem(budu) zabíjet dva hňupy, tak se těším, že si zkusím vydělat kožešinu!Někomu přijde brutální zabíjet tak krásný zvířátka, ale to aby pak všichni byli vegouši =o)  Bůh jednou stvořil zvíře člověku pro užitek a na to by nikdo neměl zapomenout-zvíře nemá duši, tudíž není člověk a proto není hřích jej zabít! I pes-přítel člověka-má být k užitku-jako hlídač a věrný sluha, ale protiví se mi lidi, kteří  to tak nechtěj brát...  Já sama mám zvířata moc ráda!!!A Děkuju Bohu, za to, že se o ně denně můžu starat a za to, že jsme se vůbec přestěhovali na tak krásný místo do tak krásnýho statku!!!

No nějak jsem se moc rozepsala, tak asi budu končit....   Všem přeju, ať je potká v životě takové štěstí jako mě-i když třeba v jiné podobě!!!!! 

 

Kladeňačka

Zobrazeno 1448×

Komentáře

Žaaba

Jé, Jančo, ty jsi borka...je to super, díky za to!! Hej, tu akci v létě dáme, i kdyby žáby pršely, už se k vám těšim! JUchůůů!!! :o))

Schalke

Co jsou to hňupy? berani, kozli?? Bo něco jiného? Jinak jako dobrý takový statek mít..paráda.. Nejmenuje se to tam u vás náhodou Ranč u zelené sedmy? ;-)

janika

no náhodou se to tu tak nejmenuje, hňpy jsou dneska posmrti a jsou to kastrovaní kozli-maj měkký maso, nesmrdí jako kozel a na chuť jsou skoro stejný jako jehněčina

badalenka

Jani, téééda....:)klobouk dolu:D:D Já bych nedokázala zabít hňupa:D:D:D

dromedar

Ahoj, zaujal mě ten nůž za pasem. To nosíš na srny, na divočáky nebo na lufťáky?<br />
<br />
Jinak tím, že zvířata nemají duši, bych si dovolil nebýt tak jistý, ale to asi není důležité. Na druhou stranu i když každý člověk má duši, ne vždycky je hřích člověka zabít.<br />
<br />
Zdravím.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková